Standard de Liège - KV Kortrijk : de veiligheidmaatregelen blijven van kracht

16-12-15

Komende donderdag om 20u30 ontvangen de Rouches KV Kortrijk (1/4 Croky Cup).

De veiligheidmaatregelen die van toepassing waren sinds de match Standard de Liège - KV Kortrijk op 22 november blijven gelden.

Aangezien in België nog steeds dreigingsniveau 3 geldt, blijven de versterkte veiligheidsmaatregelen van kracht:

- geen enkele zak van gelijk welk type zal toegelaten zijn in het stadion (met inbegrip van handtassen en dit zelfs in de VIP-ruimtes). Hou er rekening mee dat er geen opbergruimtes zullen zijn om de zakken (tijdelijk) te deponeren.

- een systematische controle van de kledij zal gehouden worden aan alle ingangen van het stadion. Gezien het risico op files en vertragingen zouden we de supporters willen vragen om vroeger naar het stadion af te zakken (ter info: de poorten van het stadion gaan altijd twee uur voor het begin van de ontmoeting open).

- een controle van de autokoffers in de buurt van het stadion zal plaatsvinden.

We zouden ook willen benadrukken dat pyrotechnische materialen (voetzoekers, rookbommetjes, Bengaals vuur…) strikt verboden zijn in stadions. Ongeacht de gevaren die het gebruik ervan met zich meebrengen, is het bijzonder ongeschikt om dergelijke materialen te gebruiken in en rond het stadion met het extra risico dat er paniek zou kunnen losbreken in het geval van verdachte bewegingen.

We vragen jullie om extra waakzaam te zijn voor deze verschillende maatregelen en optimaal mee te werken in algemeen belang.