Standard - Beerschot (15 december) gedeeltelijk achter gesloten deuren

26-11-21

Het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond veroordeelde onze club tot een match gedeeltelijk achter gesloten deuren (sluiting van tribune 4 in het stadion van Sclessin langs de kant van de Rouches; vakken D4, E4, F4 en G4) naar aanleiding van het gooien van een voetzoeker, uit diezelfde tribune, op de doelman van OH Leuven in oktober.

Hoewel Standard de Liège van mening is dat ze niet in fout zijn bij de organisatie van deze wedstrijd, moeten we vaststellen dat Standard de laatste tijd opnieuw regelmatig gestraft wordt d.m.v. boetes voor diverse buitensporigheden (gebruik van pyrotechnisch materiaal, het gooien van voorwerpen op het veld…). In dat opzicht heeft het management van onze club beslist om niet in beroep te gaan tegen deze beslissing. Standard de Liège veroordeelt met klem alle daders van deze overtredingen.

De match die gedeeltelijk achter gesloten deuren zal plaatsvinden is de competitiematch tegen Beerschot op woensdag 15 december.

Het is jammer dat de handeling van een individu heel wat Rouchefans in tribune 4 treft, maar deze daden kunnen niet worden getolereerd in een voetbalstadion. Omwille van deze redenen heeft onze club beslist om een vordering tot schadevergoeding in te dienen tegen de onruststoker die werd geïdentificeerd als verantwoordelijke voor deze vermeende daden en al vervolgd werd door de autoriteiten.