Fergal HARKIN nieuwe sportief directeur van Standard de Liège

17-05-22

Op 45-jarige leeftijd verlaat de Ier Manchester City om het voetbaldepartement van de Rouches te leiden.

Na een professionele spelersloopbaan in Engeland en Ierland behaalde hij een universitair diploma in LO en Sportwetenschappen en een masterdiploma Handel. Hij begon nadien zijn carrière bij de Amerikaanse kledingfabrikant Nike waar hij enkele jaren actief was.  In 2009 streek hij neer bij Manchester City, aanvankelijk als scout, alvorens hij er Football Partnerships and Pathways Manager werd. Hij stond er aan de leiding van een team dat onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de jonge spelers van de prestigieuze Engelse club, voornamelijk door hen ervaring te laten opdoen d.m.v. uitleenbeurten naar andere clubs.

Nadat hij 13 jaar aan de slag was bij een Europese topclub, waar hij een wereldwijd netwerk aan contacten heeft kunnen opbouwen met als specialisatie de ontwikkeling van lokale jonge spelers, zal Fergal nu zijn kwaliteiten ten dienste stellen van de Rouches. Zijn voornaamste missie is om de sportieve strategie van onze club uit te werken, gebaseerd op zowel de kwaliteit van ons opleidingscentrum als een efficiënte transferpolitiek die er samen voor moeten zorgen dat het niveau en de evolutie van de ploeg op lange termijn vooruitgaan.

Fergal HARKIN : “Ik ben de City Football Group dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om 13 jaar voor hen te werken. Ik ben fier dat ik deel heb uitgemaakt van een groep die mooie stappen heeft gezet tijdens die periode. Ik kijk er nu naar uit om dit nieuw avontuur te beginnen en ik heb enorm veel zin om de uitdaging aan te gaan die Standard de Liège me voorgelegd heeft om de doelstellingen te bereiken die 777 Partners heeft opgesteld. Ik wil de club terugbrengen naar het niveau waar ze horen te staan in het Belgisch voetbal. De passionele fans moeten terug fier kunnen zijn op hun club !

Onze nieuwe sportief directeur zal zich volledig toewijden op zijn functie van zodra zijn verplichtingen bij Manchester City erop zitten. Aangezien de doelstellingen al duidelijk werden opgelijst, wordt er al enkele weken werk gemaakt van de samenstelling van de staff en de A-kern, in samenwerking met de verschillende actoren van 777 Partners.

We zijn fier om Fergal HARKIN te mogen verwelkomen en wensen hem het beste toe met deze nieuwe uitdaging.