Een volledige club verenigd tegen de Coronacrisis

24-03-20

De Covid-19-crisis is buitengewoon ernstig en treft iedereen.

Ook het profvoetbal is, net zoals de volledige activiteitensector, niet gespaard gebleven van deze crisis.

Standard de Liège is in de eerste plaats een bedrijf met werknemers, mannen en vrouwen, vaders en moeders… die ook worden geconfronteerd met deze vreselijke situatie, zoals iedereen de dag van vandaag.

Een professionele voetbalclub haalt een groot deel van haar inkomsten uit de organisatie van haar wedstrijden.

Zonder matchen is er geen activiteit meer en zonder activiteit zijn er geen financiële inkomsten meer en daardoor kan het voortbestaan van het bedrijf snel in gevaar komen.

Geconfronteerd met deze vaststelling hebben we uitzonderlijke maatregelen moeten nemen die alle leden van de club treffen.

Meer dan 80% van ons administratief personeel is op tijdelijke werkloosheid gezet door overmacht ; alleen een activiteit die beperkt is tot wat strikt noodzakelijk is, blijft behouden.

Ook onze sportieve, medische en logistieke staff van de A-kern en de jeugd zijn door overmacht tijdelijk werkloos.

Bij deze willen we dan ook alle medewerkers van de club, zonder uitzondering, bedanken die dit nieuws met enorm veel respect en begrip hebben aanvaard rekening houdend met de situatie.

Gisteren werd er ook een voorstel gedaan aan de spelers en de grote meerderheid stemde er al spontaan mee in om een aanzienlijk deel van hun salaris in te leveren zolang deze periode van inactiviteit aanhoudt.

De club zal hen een vast en gelimiteerd maandsalaris uitbetalen zonder enige tussenkomst van de staat aangezien het, in hun geval, niet gaat om tijdelijke werkloosheid door overmacht.

De club en de spelers hebben gezamenlijk beslist dat een deel van het totaal bespaarde salaris aan de Standard de Liège Foundation zal worden geschonken om de aankoop van maskers, ademhalingstoestellen, “syringe drivers”, thermometers, brillen, helmen… te financieren, in nauwe samenwerking met ziekenhuizen uit de regio Luik en in functie van hun meest dringende behoeften.

Onze club en onze spelers samen tegen de Coronacrisis. TOUS ENSEMBLE !

OOK : De Standardsupporters slaan de handen in mekaar tegen de Coronacrisis !